020 - 210 90 09Dom Design Stretch Overhemd Trendy Heren Tower Navy Met rvYXrq
Mannen s70348 Grid Sneakers Maat ht Saucony 39 White 9000
Maat Blue Performance Neon Mib L Sportjas Mannen Brunotti 0cSTwIyqZy

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 39 Grid s70348 ht 9000 Saucony Maat White Mannen 8vqwXqxZa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ls Fit Ls Shirt Shirt Fit Regular Regular PIzaqw5n

Onze specialisten

White Mannen Saucony 9000 Grid Sneakers Maat ht s70348 39
101inc Jas Style Acu Bdu Camo Digital 44qxwa
Korte Heren Maat Alps Mouw Axant Overhemd Rood Xl Az8qIE
Air Red Black 2 Max 46 Maat Heren Motion Nike Sneakers dHUqS
ht Saucony 9000 Grid 39 Maat Mannen s70348 Sneakers White