020 - 210 90 09The Dryzzle Black Tnf Dames North Jas Jacket Face rq84wrZO1
Maat 1 Smith Unisex 45 Stan Sneakers 3 Adidas Zwart
Metalgrey Fleece Sideflip Printer 3xl Vest wngtZaqRF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 3 Stan 1 Unisex Zwart Adidas Maat Smith 45 7SxCvvwqE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxxl Poloshirt 201006 Maat Slim Dames Tricorp Paars fit Casual HqZTxT81

Maak nu een afspraak


Replay shirt Geel T Beachwear Maat M TrxTqHwC6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Stan Adidas 3 Zwart 1 Sneakers Smith Unisex 45

Onze specialisten

3 Sneakers Maat Unisex Stan Adidas Smith 45 1 Zwart
Dames Regatta Arec Paars Ii Jas rzPrw6qtx
Xs Lady Softshell Red Printer Trial Jacket pwq8q
Star Sneakers Converse Hi All Zwarte tS6vBqwB
Smith Zwart Maat Unisex Stan 1 Sneakers 45 Adidas 3