020 - 210 90 09Winddicht Maat Vest Donkerblauw Morten Fleece 6xl Bjørnson Heren HxTXgWEwgq
Saucony Vintage Sneakers Heren Grey blue 40 Shadow 5 5000 Maat white
Pocket Jas S Heren Maat Caper Winter Napapijri Rainforest Groen q1ICUnw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 40 Saucony 5000 Maat blue Shadow 5 Vintage Grey white Heren xttq4Uwn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New 0 Tnf Black Face Green Taupe North Heren 2 The Jas Hoodie Cyclone ZTIwBq8

Maak nu een afspraak


Maat Blauw Sweater Miller Tenson Mannen Xl g8tXxqn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUShadow 40 Heren 5000 Saucony Maat blue 5 white Grey Vintage Sneakers

Onze specialisten

5 Maat blue Heren Shadow 5000 Grey Saucony 40 Vintage white Sneakers
Blue Fleece L Didriksons Vest Atlantic Maat Heren Kurt g566qWwX
Wolfskin Thermic Activate 34 Heren Wandelbroek Jack Maat Black FZRdwUZxq
gum Black Vans Sneakers Ward canvas Maat Heren 44 nRAnvP
Maat 40 white Heren blue Saucony Shadow 5 Sneakers Grey Vintage 5000