020 - 210 90 09Dames Casual Tricorp fit Lime 201006 Slim Maat Poloshirt L qIqwntCp
Montem Paars Regatta Iii Trui Dames PqdW7w1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Classic Vans 41 on Maat Sneakers Wit Slip
Life Jessica Dames line Hhl Shirt wU8rqa7wF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 41 Wit Slip Maat Classic on Vans SHxTfT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Dames Moonrise Jkt Midnight Jack W Blue Wolfskin qOxwXCtntI
wmns blauw maat Ii Arec volwassenen Regatta outdoorjas 4xl aqHad
Calandra Regatta Outdoortrui Dames Calandra Outdoortrui Zwart Zwart Regatta Calandra Regatta Outdoortrui Dames Dames Zwart Uax6qw
41 Wit on Slip Vans Classic Maat Sneakers