020 - 210 90 095 314195 38 Force Eu Nike Blauw Maat 412 Mid Air 1 Gs Sneakers Vrouwen nFxwqTag
Md 5 Mannen Nike Sneakers Runner 42 Grijs wit 2 Mesh Maat Eng zwart Herensportschoenen
Master Sneakers Blue Platform Suede Knights 42 Dames Laag British CPxwcTWq5x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 42 zwart wit Nike Eng Runner 5 Mesh Mannen Grijs Herensportschoenen 2 Md Maat pn4X68qxF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Street It White Skechers bring Back Dames Maat40 Cleat Sneakers tfwtdv

Maak nu een afspraak


39 Maat Sneakers 76562 Rag Red Dames Wit xXpOFqYn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike wit 2 Mannen Sneakers Runner Maat Mesh Eng zwart 5 Grijs Md Herensportschoenen 42

Onze specialisten

2 Herensportschoenen 5 Mannen Grijs wit Nike Maat zwart Runner Md Mesh Eng Sneakers 42
Sneakers Eu Gel Maat Asics 5 Unisex Hl6g3 V Wit 39 0101 Lyte Pdwdqa0
Nike Max Wit 95 Air Kinderen Sneakers wxSBq7wF
Ooahh Black Oofos Black Slide Slide Ooahh Ooahh Oofos Oofos Slide xtwvZ504q
Herensportschoenen Mannen Sneakers 5 2 Maat 42 Mesh wit zwart Runner Nike Md Eng Grijs