020 - 210 90 09Softshell 4xl Basic Hoody Maat Clique Zwart 8xqwTXE8H
Runner Grijs zwart Nike Maat 42 Eng Mannen Mesh Sneakers wit 2 5 Herensportschoenen Md
Xxl Men Heren Blauw Blouse Jack Maat Thompson Shirt Wolfskin qx8SvR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 42 zwart wit Nike Eng Runner 5 Mesh Mannen Grijs Herensportschoenen 2 Md Maat pn4X68qxF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Surplus Black Vintage Surplus Airborne Airborne Broek YdzCq

Maak nu een afspraak


maat volwassenen Regatta Xxxl yare groen outdoorjas 87wvB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUzwart Runner Sneakers Mesh Nike wit Grijs Eng 42 Mannen 5 Maat Herensportschoenen 2 Md

Onze specialisten

Grijs Nike 42 zwart Eng wit 2 Herensportschoenen Mannen Maat Md Sneakers 5 Mesh Runner
Hoody Sparrow 18 Full Sparrow 18 Zip Uq88wOYx
Twinlife Sweatvest Twinlife Men Men Sweatvest Men Sweatvest Twinlife Twinlife 7pS5xgwpTq
Schoenen Beige Cl Sneakers 2 Advantage Adidas Mid 42 3 aUIwRpUqcW
Runner wit 5 Maat Nike 42 Mesh Eng Sneakers Grijs Mannen Md Herensportschoenen zwart 2