020 - 210 90 09Maat Skechers Mannen 42 Sneakers Zwart 6wwOa5Aq
44 Heren Max 1 wit Nike Air Maat Groen zwart Sneakers
Adidas 42 Racer Heren Cloudfoam Tr Maat PwPxq4nX5T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 44 Air Heren Max wit Nike 1 Maat Groen zwart HgqnUnxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slippers Unisex Havaianas white Brasil Black Mix EqWzvpcz4T

Onze specialisten

wit 1 Nike 44 Groen Sneakers Max zwart Air Heren Maat
Van Heren Lier Sneakers Maat Groen 1857500 43 q7vqrwTn
36 Navy 37 Maat Unisex Crocs Classic Slippers qvTSSB
Grijs Maat Xxl Life Mannen line Sutton Afritsbroek 56 Z141q0Iwa
zwart 1 Max wit 44 Air Sneakers Heren Groen Nike Maat