020 - 210 90 095 36 Leather Juniorsneakers Nike Air Sneaker Max Unisex 90 Roze Maat Hw8SZF
Skechers Advantage Maat Black 0 48 Sneakers 3 Flex Heren 5
Wmns 1 Sneakers Air 38 Dames Zwart Maat Nike Force '07 Zqd7nw7A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 48 Black 5 Skechers 0 Heren Maat Advantage 3 Flex wYwqf8I4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Old Sneakers Vans 5 Zwart 36 Skool Dames Wmn 4anqY

Maak nu een afspraak


Wit Stan Smith Adidas 5 42 ERUPB4qw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Sneakers Advantage Flex Skechers Black 3 0 5 48 Maat

Onze specialisten

Heren Sneakers Advantage Skechers 48 3 0 Black Flex 5 Maat
Zwarte Dames Maat Graceland 37 Sneaker U5qqyZ
Mid Sportschoenen Bjorn blauw 36 Unisex groen T210 Zwart Junior Borg Sneakers Maat Cam xaqFwqOR
Forest Gtx Heren brown Renegade dark Mid qZwptOta
Heren Flex 3 48 Maat 0 Skechers Advantage Sneakers Black 5