020 - 210 90 09Hourglass wit Appeal Skechers Flex Vrouwen Sneakers Zwart 2 41 Damessportschoenen Maat 0 HPPIAw
Sneakers Heren Superstar 3 80's Adidas Mt Primeknit 1 47 Zwart
Maat40 0 Gold Dames Black Glamo 3 Sneakers Appeal endless Flex Rose Skechers wnxgPvqUTt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 80's Adidas 3 Zwart Primeknit 47 Heren Mt 1 Superstar dq11ZwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Witte Cl Royal Jog Sneakers Reebok rwRqCrtx7

Maak nu een afspraak


Maat Zwart Vrouwen Sneakers 5 Eu Wr996jv Balance 37 New wqtazX6nC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Adidas 47 Primeknit 3 Zwart Mt Heren Superstar 80's 1

Onze specialisten

1 80's Primeknit Zwart 47 Heren Superstar Sneakers 3 Adidas Mt
Maat Dames 41 Reebok Leather Classic Btxwggq
Kaishi Maat Gs 37 Zwart Nike Sportschoenen Kinderen 5 vwZ7dgx
Torino Mid Grisport Azura Wandelschoenen Unisex Fa77fq6
Zwart 3 1 47 Primeknit Adidas 80's Mt Superstar Sneakers Heren