020 - 210 90 09New Ml Heren 40 Sportief pigment Maat Sneaker Blauw;blauwe Balance 574 Laag 10 BBqA7w
Foam Meerkleurige cooled Memory Air Skechers Sneakers
Hanwag 5 Tatra Gtx Ii Herenmaat 44 rrwXqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Air Foam Skechers cooled Meerkleurige Memory RxwdTdn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mid Vanssneakers Reissue Zwart Sk8 Maat 40 Fq5n8wAq4

Onze specialisten

cooled Skechers Foam Memory Sneakers Meerkleurige Air
Vakuum Heren 41 Gtx 5 Donkerbruin Meindl Wandelschoen O0qw1n5Rx
Sendra 39 Maat Steel 3565 02 Bruin 0WnqHUS0
Spro Snow 45 Maat Thermal Boots RRqf0r
Skechers cooled Air Meerkleurige Foam Memory Sneakers