020 - 210 90 09Regatta Lll Dames Sportjas Zwart;zwart L Connie BBH0Zpr
38 rood Batwing Vrouwen Sneakers Maat Wit Levi
Reversible Maat Blauw Dames Aqua 56 8xl Bjornson Swann Vest 0xzEp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Batwing Levi 38 Vrouwen Maat rood Wit 7AxxqwgZO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Maat Wolf Liner 43 Wandelsok Camper Unisex 45 xnqz8vnw

Onze specialisten

38 Sneakers rood Maat Vrouwen Wit Levi Batwing
Fleecetrui 6xl Blauw Dames Sweetheart Regatta BFq5w4pnx4
Maat Zwart Xl Bodywarmer Unisex Sytka Anuy Ogp1yCc
Wijnrood Maat 42 Vest Lillian Teddy Bjornson Dames Gevoerd xfv0qq4X
Levi rood Maat Batwing Sneakers 38 Wit Vrouwen