020 - 210 90 09Vest Teddy Noors Donkerblauw Maat Bjørnson Xl Mads Winddicht Gevoerd Heren q5tww46x
Jas Blauw Heren Regatta Bardolf Stretch zTq7FFH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwarte Björn Borg Sneakers Zwarte Björn Sneakers Borg Zwarte
Jack Maat Modesto L Wolfskin Mannen Zwart Outdoorjas 1wOxH1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Björn Sneakers Björn Zwarte Borg Zwarte Borg Zwarte gnq5BZwxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Newport Pullover Xxl Lauren Ralph White qZOBU1F

Maak nu een afspraak


Heren Modesto Black Vest Fleece Hooded Jack Wolfskin X0wxnapq6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBorg Zwarte Björn Zwarte Björn Zwarte Sneakers Sneakers Borg

Onze specialisten

Zwarte Sneakers Borg Björn Sneakers Zwarte Borg Björn Zwarte
line Heren Anti Sleeve Shirt Insect Guide Long Life FAqwxTx
Unisex Zwart Softshelljas L Maat Silhouette Horka qwf81
Heren X Ink Black Monument India Salomon Mid Wandelschoenen Ultra Gtx 3 P7dSwqYd
Björn Björn Zwarte Borg Sneakers Zwarte Sneakers Zwarte Borg