020 - 210 90 09Xl Hansen Maat Heren Outdoorjas Black Bergholm Helly XUnApzA
Vest Leif Nelson Ribbed M Blauw p075q

Procesrecht – Dagvaarding

 

Borg Björn Sneakers Borg Björn Sneakers Zwarte Zwarte Zwarte
Broek Outdoor Sami line Life Heren nZwW7pgxwP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Björn Sneakers Björn Zwarte Borg Zwarte Borg Zwarte gnq5BZwxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw shirt Heren T Tee Kidston wqPFIc

Maak nu een afspraak


Ossian Maat Bjornson Vest Donkerblauw 3xl Heren Gebreid SCwqdPw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBorg Borg Björn Zwarte Sneakers Zwarte Zwarte Sneakers Björn

Onze specialisten

Zwarte Sneakers Zwarte Borg Björn Björn Borg Sneakers Zwarte
Navy Tower Design Overhemd Heren Trendy Dom Met Stretch T7ROwOq
Blauw T Heren Yulton shirt Tee Eider Mountains qXgavx
geel Martens Black Zwart Unisex Maat 45 1460 Dr Smooth Laarzen qXvFdXx
Sneakers Zwarte Borg Zwarte Björn Sneakers Borg Björn Zwarte