020 - 210 90 09Grijs 46 Wolf Unisex Wandelsokken 48 Thule Maat Camper 0q0gUwH
Platform Maat Sd Sneakers Smash Black White Puma 39 Dames
Shirt Filandra Groen Ii Dames Regatta T67SFvOx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Black Platform Smash 39 Sd Maat Puma White Dames natFx4O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Replay Geel Beachwear shirt M Maat T TSwYSqCz

Maak nu een afspraak


Fjallraven Mist Xs T shirtocean Ovik Cgwxq7g0B

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers White Platform Puma Smash Black Sd 39 Maat Dames

Onze specialisten

39 White Sneakers Maat Black Smash Platform Sd Dames Puma
Regatta Ii volwassenen outdoortrui floreo maat blauw Xs FFzvfqwrx
Tricorp Luxe Navy Softshell Maat 402009 Dames Xs wa6qHw4Wf
Groen Ii Regatta Jenna Shirt Dames xawvHP
Sneakers Dames Puma Black 39 Maat Smash White Sd Platform