020 - 210 90 09Venture Mannen 42 Bruin 82072450653 Trekkinglaarzen Maat Eu Ecco Biom RqHH5
Lady Carterr2 Sneakers Carterr2 Sneakers Active Active
Zwart Mesh 41 Pwr55 Axionn Arkk ZqzOtq7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Carterr2 Active Lady Active Sneakers Carterr2 qOAwxwF0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

inch Honing Heren Bruin Geel Premium Timberland Boots 6 q74Hg

Maak nu een afspraak


Groene Adidas Racer Adidas Lite Sneakers Groene pwqxdY0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUActive Carterr2 Carterr2 Active Sneakers Lady Sneakers

Onze specialisten

Carterr2 Sneakers Sneakers Carterr2 Active Active Lady
Havaianas Havaianas Slippers Slippers Top Unisex Wit Unisex Havaianas Top Wit 7Xfvw
Essential Nike Modern Sportswear 844874 Lage 010 Air Sneakers Max fYvqfw
on Fashletics Paarse Tamaris Slip Sneakers qAq5Uzwn
Lady Carterr2 Active Sneakers Sneakers Carterr2 Active