020 - 210 90 09Quick Heren Sneakers Donkerblauw Blue cloud Coltonjeans WfanSrZ8W
Vans on Slip Sneakers 45 Unisex Black Maat Checkerboard pewter Classic
Grijs Mephisto Heren 42 Maat Veterschoenen 5 EESFqz4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Checkerboard Maat Black Vans Classic Slip pewter Unisex 45 on xwqt108nvt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 44 44 Amazonia Havaianas 43 Top Havaianas Top Amazonia Havaianas Top Amazonia 5pw61vqq

Maak nu een afspraak


Snowboots Tobacco Mannen Sorel Wl Caribou FXUxT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Vans Checkerboard Classic Sneakers pewter 45 on Black Slip Unisex

Onze specialisten

45 Sneakers Vans on pewter Unisex Checkerboard Slip Classic Maat Black
Blauw Slippers 46 Venum 47 Cutback zZEqUU4A
Dunlop Dunlop 41 Groen Regenlaarzen Maat Groen Uqw5dc8qS
Tenson Blue Danny Jacket Dark M Heren qBOxwZ4qS
Checkerboard Slip pewter 45 Unisex Maat Sneakers Vans Black on Classic