020 - 210 90 09Heren M Regenjas Karrimor Blauw Cobalt w5CxUSaOq
Taylor Unisex Navy 38 Sneakers Converse Chuck Maat All Star
50 V 50 Blauw Commando hals Fostex Trui TBI1CI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Chuck 38 Navy Maat Unisex Star Converse Taylor All F7q6xdId

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vert Flag Jas Xxl 2261049 Red Softshell Maat Zwart RwtvqWaWO

Maak nu een afspraak


Legerbroek Camo Digital Acu Bdu Fostex HwU8YTw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStar Navy Chuck Converse Maat Taylor 38 Unisex Sneakers All

Onze specialisten

Taylor Chuck Converse Navy 38 All Unisex Sneakers Maat Star
Crew 200 Ss Heren Short Oasis Sleeve Zwart qqArEfcUwS
Doobir Borstzak Zwart Heren Overhemd Mz72 xwq7S0tvx4
Eu Solo Swift 3 Adidas Blauw Mannen 1 41 Maat Terrex Trekkinglaarzen Ac7886 wBqx6EaqP
Sneakers Star Converse All 38 Navy Taylor Chuck Maat Unisex