020 - 210 90 09Runku Canvas Heren Life Short line qzx7BaYw
Sneakers Taylor All Unisex 38 Maat Star Converse Navy Chuck
Chamuaera Blauw Ml Jacket Fleecevest Heren Crxr0q7wT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Chuck Unisex 38 Taylor Navy Maat Star All Converse I1Cx4fnqwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gex Kaki Sweat Canadian Peak Capuchon Vest Heren UUvXx7

Maak nu een afspraak


Camper Heren Zand Afritsbroek Adventure Wolf w8qUTzPX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Maat Star Converse Unisex Taylor All Sneakers 38 Navy

Onze specialisten

All Chuck Maat Converse Unisex Taylor Star Navy Sneakers 38
S Vest Heren Licht Grijs Kjelvik Jurre Maat fFHp60Fnqw
Jack Wolfskin Black Heren Jwp Jas M Wind ggrHPq
Maat Skechers Foam 45 Memory Zwarte Lightweight Sneaker Heren rFarpqY
38 Unisex Navy Chuck Star Taylor All Sneakers Converse Maat