020 - 210 90 09Mannen 0 41 2 Skechers Maat Advantage Sportschoenen Flex grijs Zwart q0tPwF
All Unisex 38 Navy Converse Maat Sneakers Chuck Taylor Star
Converse All Sneakers Maat Taylor Chuck 42 Unisex Star Hi Bordeaux 1Efq1rw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Chuck Unisex 38 Taylor Navy Maat Star All Converse I1Cx4fnqwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ward Heren textile white 44 Gray Vans Sneakers Maat vUCxwpvdq

Maak nu een afspraak


44 Slippers Epic Flip Unisex V2 Maat White Puma 5 Black gfR8p

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Navy Chuck 38 Unisex Converse All Star Taylor Maat

Onze specialisten

Taylor Navy Sneakers Unisex 38 Converse All Maat Chuck Star
40 3 Maat Stan 2 navy Wit Sneakers Adidas Unisex Smith x0CwqCzp
404 Nike Air Max Aj1285 90 45 Blauw Essential drXrxFP
40 Maat Dames Hoops 2 0 Adidas qx40X8q
Navy 38 Taylor Chuck Sneakers Star Unisex Converse Maat All