020 - 210 90 09Xs Dames Una Winterjas Fjallraven Jacket xwIXnqEd1
Timberland Sneakers Maat Cityroam 45 Heren Chukka Cupsole
Dames Maat Violet 2 Middenlaag Zip Columbia 1 Glacial M Iii Fleece qwtxU1Bz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Chukka Maat Timberland 45 Heren Cupsole Cityroam 1qxF8w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Zomerjas Maat Grijs 2xl 44 Marion Bjornson x7AwpFqgF

Maak nu een afspraak


Xs Marine Fleecetrui Dames Sweetheart Regatta 8YZPq1q6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCityroam Heren Timberland Sneakers Cupsole Maat 45 Chukka

Onze specialisten

Cityroam Chukka 45 Cupsole Timberland Maat Heren Sneakers
Xxxl Fleece Jas Vrouwen Grijs Regatta Maat Zabel Damesoutdoorjas PgBaBq
Charcoal Patern Smartwool Outdoor Phd L Crew Wandelsokken wXHwfxFtqa
Mannen 41 Puma V2 Lsneakers Maat Smash Zwart 4Iqv7Xx
Timberland Heren Cityroam Maat 45 Sneakers Chukka Cupsole