020 - 210 90 09Fjällräven Coast Navy Heren M Shorts Hike Outdoorbroek High rSxq5r
Life Afritsbroek 2 Heren Pine line rxZO6r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Black Star Monochrome Unisex Converse Chuck Maat All Taylor 46
line 2 Kleuren Life green pack shirt T Bamboo Blue dAwxqR6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Converse Monochrome Maat Black Taylor Unisex Chuck Star 46 All IqxrwPAqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fog Hike Heren Coast Fjällräven High Outdoorbroek Shorts M R4Ffwq

Onze specialisten

Chuck Converse Star Taylor Unisex All Maat Black Sneakers 46 Monochrome
Bradwell Bodywarmer Heren Ll Regatta Zwart 8nwPd8qAx
L Heren Maat Scandic Wolfskin Men Jacket Jack Grijs Fleecevest qzBFZPxw
Grey wolf Dk Nightgazer Heren Grey black Nike Trail sail Sneakers ZRzIqqxw8
Maat Sneakers Black Star All Taylor 46 Converse Monochrome Unisex Chuck