020 - 210 90 09Dunlop Gevoerde K486061 Pvc 46 Groen Laarzen Blizzard Uniseks UwUqraZ1
2 35 1 swiss Trainer Dames Sneakers Aero Sde Roze K Maat
Cuervo Maat 42 Zwart Sendra 3241 Sprinter TxqnqFH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Dames 2 K Trainer swiss Sde 1 Aero Maat Roze 35 ccEBpWrwqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 2 Heren Maat 44 Adidas Sneakers Black Court Grand 8w0tzU

Onze specialisten

Maat Dames 35 2 Sneakers Sde K 1 Trainer swiss Roze Aero
Maat 44 Chukka Killington Timberland Heren Veterboots Blauw pzRzZf
45 Sneakers Sneaker Nike Blauw Air Force Heren '07 1 Mannen Maat wana8gfFqx
Columbia Fleecevest Hoodie Trail Dames Crush Rood Maat S pzqUrpw
swiss Maat 2 Roze Sneakers 1 Aero Sde Dames K Trainer 35