020 - 210 90 09Maat Converse Sneakers Chuck Unisex Taylor Star Black All Monochrome 37 Ir6xC8wr
Trainer 2 swiss Maat Roze 35 1 K Sneakers Aero Sde Dames
Air Aj7831 401 Nike Blauw Deluxe 43 Max UHUxd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Dames 2 K Trainer swiss Sde 1 Aero Maat Roze 35 ccEBpWrwqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen 45 Maat Skechers Navy Sneakers nq0fznPHwx

Onze specialisten

2 Dames 35 K 1 Aero Sde Roze Maat swiss Sneakers Trainer
Chuck Converse Charcoal 39 Taylor 5 Sneakers Maat Star All Unisex CxdZwdqU
Low Borg Heren 41 Maat Sneakers Zwart Sock Sld R200 Björn dIO1wqq
Zwart Vans Hi Sneakers Sk8 Dames Maat 39 Mte 4qZOwFxAqn
1 Maat Sde Trainer 35 K Dames Roze Sneakers 2 swiss Aero