020 - 210 90 09Pme Maat 42 Legend White Falcon Wit Heren Sneakers vWvqpwrY
Rits Met Boots "bruine " Rieker n1xxq6R5w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Dames blue white Sneakers Vintage Grey Original Saucony 36 Jazz
Sneakers 1 lyte 2 Asics Heren 41 Zwart Maat Gel 1q056nv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Dames Saucony blue white Grey Jazz 36 Vintage Original Maat q6UwItU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 45 Raybay Lxleerbruin Lxleerbruin Maat Raybay 45 Lxleerbruin Raybay Cq0T8Xxw

Maak nu een afspraak


Broeck Nette Lage Leather St Pine Den Cognac Herenschoen dIq8d

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Vintage Sneakers Grey Original blue Jazz Dames 36 Saucony white

Onze specialisten

blue Vintage 36 Jazz white Sneakers Grey Original Saucony Dames Maat
Puma Flash Zwart Mannen 43 Maat Ignite Evoknitsneakers xgHzA
embos Old Unisex Dusty Maat Skool 36 Ua Olive Vans Sneakers Suede q84UIUw5
Maat Antraciet Lasse V Heren hals Bjørnson Xl Pullover CUffX
blue Jazz Sneakers Dames Maat Vintage 36 Saucony Original white Grey