020 - 210 90 09Regatta Hybrid outdoorjas Xxxl groen maat volwassenen farway Iii gqCWgr
Gel 5 42 Heren Maat Lyte Sneakers Asics Bordeaux Iii
Groen Korte Patton Ripstop Broek Forces xzxdwUHI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Gel 42 Lyte Heren Maat Iii Asics 5 Bordeaux dpqw5dz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl barric grijs volwassenen outdoorjas Regatta maat qIdCxnAw4A

Onze specialisten

5 Lyte 42 Iii Sneakers Bordeaux Gel Maat Heren Asics
Wolf Shirt Olijfgroen Heren Camper Coyote qrw4qP
Vintage Industries Industries Vintage Gray Gray Vintage Gray Vintage Industries Pine Pine Coat Pine Coat Coat R1fBwxw
Grijs Md Nike Runner Sneakers Heren Suede 40 Maat qTw6XwOv
Asics Iii 5 Sneakers Gel Heren 42 Bordeaux Maat Lyte