020 - 210 90 09Khaki 101inc 101inc Softshell Tactical Softshell Jack Jack YYaw4Cx
Bodywarmer Anuy Sytka Maat Xxl Navy Unisex Z0AO8w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Sneakers Asics Gel Lyte 5 Iii Heren 42 Bordeaux
maat Bamboe M shirt Xl T xwqqpgUSYz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Gel 42 Lyte Heren Maat Iii Asics 5 Bordeaux dpqw5dz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii Mons Outdoortrui Grijs Heren Regatta pWOgqRZwRx

Onze specialisten

Gel 42 Asics Sneakers Lyte Iii Bordeaux 5 Maat Heren
Grijs Local Panther Sweater Fanatic Rhinestone Maten Xl nfPfqSg
Regatta Mannen Maat Torrens M Zwart Fleecejas rnF6pr
Heren Jako Maat Navy wit 42 Slippers Jakolette 7zzqwExU
42 Heren Asics Gel Lyte 5 Maat Sneakers Bordeaux Iii