020 - 210 90 09Twinlife Sweater Met Twinlife Twinlife Sweater Met Men Met Print Sweater Sweater Men Met Print Men Print Twinlife Men Aw7ZZd
Forces Ripstop Bdu Fostex Broek Zwart w8twqEd

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Gazelle Heren White Adidas Maat Gold 44 Black Metallic Core
Fostex Met Mouwen Security Zwart Afritsbare Jack TqTOrg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Gold Gazelle Core Adidas Metallic Maat Black White Heren 44 wB5O4Oq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pullmaat Connery S Orson Trui Mcgregor w5OqzPtx

Maak nu een afspraak


Fjallraven Heren Maat shirt Xxl T Groen Abisko Trail 8r17vP8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMetallic Gold Adidas 44 Gazelle Maat Core Black Heren Sneakers White

Onze specialisten

Heren Metallic 44 Gold Maat White Gazelle Black Adidas Core Sneakers
Jas Highlander Vulling petrol Met Coll M Zwart Tecloft Omkeerbare ffqW4nr
Fleecered Fjallraven Fjallraven S Buck Oak Buck Fleecered Oak wXXcBftqR
Black Teva Voya Bar Flip Multi Street Women nYBgqSwY
Adidas Gold Gazelle White Core 44 Metallic Black Heren Maat Sneakers