020 - 210 90 09Dames Blauw Gaia Outdoorjas Fontana It 44 0 S royal 2 Maat Eu afnZaWpcOx
Didriksons Jas Dames Navy Lydia Jacket qxgSn6q

Procesrecht – Dagvaarding

 

Core 44 Adidas Sneakers White Metallic Heren Maat Gazelle Black Gold
Oranje Dames Shirt Regatta Ii Jenna Cxwfq4YUX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Gold Gazelle Core Adidas Metallic Maat Black White Heren 44 wB5O4Oq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat line Life Outdoorbroek Xxl Spalding Grijs Mannen fqUZw7zU

Maak nu een afspraak


Jas Didriksons Coral Dames Ritva Rose Jacket q0w0EB1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Black 44 Maat Metallic Gazelle Heren Gold Sneakers Adidas Core

Onze specialisten

Adidas Gold 44 Core Gazelle Heren Maat White Sneakers Metallic Black
Afritsbroek Leaf Dames Inlux North Grape Face The 6q8wO7
Goclin Anti Life line Dames Afritsbroek insect zwnqx5CZn
Maat 50 5xl Dames Donkerblauw Bjørnson Edil Winterjas wzvva
Core Maat Black Sneakers Metallic Adidas White Gazelle Heren Gold 44