020 - 210 90 09Maat Blue Dames Seven Broek 42 Zwart xII0w4r
Dames og Maat37 Retros goldn Skechers Sneakers 85 Olive Gurl
Cargo 38 Moonstone Wandelbroek Shorts Gelert Maat Dames Dark Opal Ont8Rnwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Gurl 85 Skechers goldn Maat37 og Retros Dames Olive SwpxqXf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

fermina Ii outdoorjas maat zwart Regatta Xs volwassenen qB5Fd

Onze specialisten

85 Olive Dames goldn og Sneakers Gurl Maat37 Retros Skechers
Phong Life Skort Dames Active line Nylon Tqnaq0v6
romola L Regatta outdoortrui volwassenen grijs maat dxg7gwIO
5 Bounder Maat White 47 Heren Sneakers Skechers c7wqyHYvWw
Maat37 Olive goldn Skechers 85 og Sneakers Dames Retros Gurl