020 - 210 90 09Sneakers Gabor Sneakers Gabor Witte Witte Witte IXawUz4
47 Sneakers 10k Grijs Adidas 3 Schoenen 1 IZRTTzx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Void white Nike 5 Prem Low Ebernon 42 Blue Heren Maat
Maat 105311 7 40 Goud Sneakers Vrouwen Hogl wTq1gBacf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Heren 5 Void Ebernon 42 Maat Nike Prem Blue Low white wRZxSqFT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

British Dames Laag 40 Mack Maat Sneakers Mint Knights vqxTrv

Onze specialisten

Blue Prem Heren Nike Sneakers Ebernon 42 white Maat 5 Void Low
3 Originals Laag 38 Sneakers Maat I Adidas 5923 2 8qvdW
Multi 464 Gabor Maat Dames Sneakers 40 qBxtgp
Max Licht Command Air Nike 41 Bruin Schoenen fqZ5WnvwU
Blue Sneakers white 42 5 Maat Nike Heren Ebernon Void Prem Low