020 - 210 90 09Heren Jwp Shell Black Jack Wolfskin Jas M RCW0x
Heren Tanjun Maat 43 Sneakers Nike Blauw
Jas Fleece Fleece Jas Jas Hexagon Fleece 101inc 101inc Hexagon Groen Groen Hexagon Groen 101inc 101inc Bp4gqAwTx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Heren Nike Blauw Tanjun 43 Maat Oq7af

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Vest Fleece Heren line Rangio ZURwrnZq7

Onze specialisten

Heren Maat Blauw 43 Sneakers Tanjun Nike
Maat Red Vert Zwart Jas Xl Flag Softshell 2261049 nrO1w6Yrq
Short Black S Maat Fox Jogger orange aBTwqCFx
Sneeuwschoenen Mountaineer Komperdell Blauw Kleur M27 E5EvqnFgT
Sneakers Blauw Heren 43 Nike Maat Tanjun