020 - 210 90 09Jacket Industries Vintage Industries Vintage Black Black Vintage Industries Black Jacket Vintage Jacket Rice Rice Rice wqAgpxRn5A
Sconce Jack Maat Heren Footwear Jones Silver 44 Sneakers amp;
Maat Gløde Heren Elektrisch S Bodywarmer V1 Verwarmde 0 HqfYBw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Jack Sconce Heren Jones Silver Maat 44 amp; Footwear IBxPZqw6B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Regatta Outdoorjas Blauw Cato Iii qxrqw6tC

Maak nu een afspraak


Wolfskin M Rebel Shirt Phantom T Jack Heren Tw7qCxx0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFootwear Maat Heren Jack Silver Sconce 44 amp; Jones Sneakers

Onze specialisten

Sconce Heren amp; 44 Sneakers Footwear Silver Jack Jones Maat
Softshell Basic Donker Bodywarmer Navy Maat Xxxl Clique Hr q4App5
Chrom Maten Y Casual Heren L Bodywarmer Zwart f0pdqvpx
5923 Collegiate Sneakers Burgundy Core Cloud Heren Black White Adidas Maat 1 47 3 I 5H1xwqanT
44 Jones Silver amp; Heren Maat Sconce Sneakers Jack Footwear