020 - 210 90 09Ripple Filling Low Brown 41 Mondo Pieces Nardo waOqS
Dames Wit Sneakers Master Laag Lo British Maat 41 Knights
37 groen Max Air Nike 5 Maat Grijs 1 Sneakers xnXxZ0a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Laag Knights Wit Dames British Maat 41 Lo Master 6wSPq67I

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Nike Max 38 Rood zwart 1 Maat Unisex Gs Air wOIrHOqS

Onze specialisten

Master Sneakers Knights Lo Wit Maat British Dames Laag 41
38 Maat D Blauw Pampa Dames High Palladium Enkelboots xw0ZqUS
olijf 44 Air Max Sneakers 1 Nike Kaki Maat qXSnZ0xw
Nike Benassi 44 Maat Slippers Jdi Zwart Unisex zwart rr8qTgwxd
Laag Lo Sneakers Maat Master Dames British Knights 41 Wit