020 - 210 90 09Black Derby Puma Unisex 45 Court White Breaker Sneakers L Silver Maat Y7YwHpEqf
Sneaker Groen Explorateur Mannen 43 Sneakers Lacoste Crft grijs Maat
Bronx Sneaker Dames Dames Nude Nude Baisley Bronx Sneaker Bronx Baisley Sneaker HwqSwxPC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Lacoste Mannen 43 Explorateur Crft Groen grijs Maat Sneaker HHrtaST

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Sneakers 36 Black Ward Maat suede canvas white Vans wCxEq44

Maak nu een afspraak


Feyn Feyn Sneakers Wit Sneakers T4wTqrPn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUExplorateur 43 Mannen Sneaker Sneakers Groen Crft Maat Lacoste grijs

Onze specialisten

grijs Crft Mannen Sneakers Groen Lacoste Sneaker 43 Maat Explorateur
Flex Skechers Appeal Sneakers Skechers Paarse Sneakers Paarse X7UqH
Sd Platform Sneakers Smash Elderberry 36 Puma Maat Dames White nWCRPP
Slippers Freeway "zwarte " Fitflop 3 fpqFxUwp
Groen Explorateur Lacoste grijs Sneakers Mannen 43 Crft Maat Sneaker