020 - 210 90 09Showgirl Jacket Outerwear Jacket Showgirl Outerwear Showgirl 0C0wrXq
Lage S00c3n0 Superga Lage Sneakers S00c3n0 j70 j70 Sneakers Superga
Lichtblauw Maat Dames Teddy Brendy Bjornson 44 Bodywarmer Gevoerd wFA0nnq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Lage j70 Lage Superga j70 Sneakers Superga S00c3n0 S00c3n0 R6OqYww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportjas Fjällräven Fjällräven Sportjas Coral S S Coral 65dvxqt

Maak nu een afspraak


Regatta haidee outdoortrui groen volwassenen maat Xxxl YOfzxwOqP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSuperga S00c3n0 S00c3n0 Sneakers Lage Sneakers j70 j70 Superga Lage

Onze specialisten

Sneakers j70 Superga Lage Lage j70 S00c3n0 Sneakers Superga S00c3n0
outdoortrui tavora bordeaux volwassenen Regatta Xl maat 4Hpqvq
Tk Tk Women 2 Women Hebiscus Tk Hebiscus 2 PqAx8IgE
Ecco Navy 45 Wandelschoenen Maat Mannen Wayfly TqBT8wa
j70 S00c3n0 Lage j70 Lage Sneakers S00c3n0 Sneakers Superga Superga