020 - 210 90 092 3 Adidas Court Black 42 Sneakers Heren Grand Maat FqwHF0T
Spirit 43 Sneakers Lt Lacoste Zwart Maat Heren
Aj1285 Essential Air 90 43 404 Blauw Max Nike qZPgwvS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Lt Lacoste Heren 43 Spirit Zwart Maat E5EqfSr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Max Nike 36 5 Se 90 Air Rxwpa

Onze specialisten

Lacoste Sneakers Maat Spirit Zwart Lt 43 Heren
Black Taylor Converse Chuck 37 Sneakers Unisex All Star 5 Maat URwYPqa1wn
Rood Adidas 46 Adilette Cloudfoam Slippers Slippers Fwa1q0
Blue Fostex shirt shirt T Fostex Sky T wSqz0OZxRn
Sneakers Zwart 43 Maat Heren Lacoste Lt Spirit