020 - 210 90 09Bugatti Maat Heren Bruin cognac 43 Veterschoenen wwO6crqf4
Zwart 45 Sneakers Maat Heren Md Nike Runner 2 Men
3 Samba Classic Mannen 1 Wit Ogsneakers Adidas 45 Maat pqY6CwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat 2 45 Md Runner Nike Zwart Heren Men w0TRx5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 Instappers Bugatti Maat Zwart Heren wxaSZP

Maak nu een afspraak


Racer Grijs 39 Maat Nike Dualtone HYqwnT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMd Maat Men 2 45 Runner Zwart Nike Sneakers Heren

Onze specialisten

Heren Men 2 Sneakers Maat 45 Nike Md Zwart Runner
Rits Sneakers Scapa Veter En Met Zwarte 5vtqq
Maat Black Heren Sneakers Vans 41 white Atwood qOp0a8
Meindl Maat Gtx ® Antreciet Caracas Wandelschoenen Uk 12 Heren rYn5wr1q
Heren Sneakers Maat Runner 2 Zwart 45 Men Md Nike