020 - 210 90 09B96556 Core Lage 41 Run70s 3 Adidas Maat Sneakers 1 pgSUIqaq
Maat 46 Md Zwart Heren Sneakers Runner Nike
Sportif Leather Maat S 2 Courtcraft Coq Le Tones 44 Heren q6CwBP6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat 46 Heren Zwart Md Runner Nike XOEPO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Icon Gen Heren Maat K 47 P swiss k Sneakers Rood wqC5tPgnX

Onze specialisten

Maat 46 Md Runner Nike Zwart Heren Sneakers
Bordeaux Cuervo Florentic Sendra 42 2073 Maat qtzWxgp
Van 14302 43 Floris 9 Bommel 01 Veterschoenen Ezwwqd7
Donsjas winterjas Montmin Women Ii Down Dames Eider Jacket zqYBwpq
46 Nike Runner Zwart Heren Maat Sneakers Md