020 - 210 90 09Heiga Fleece Wit Dames 40 l Capuchon Bjørnson Vest Maat AzBqwd8qgx
Max 90 Essential Nike Sneakers Wit 46 Heren Air Maat
Maat Regatta Parka 50 Lucasta Dames Groen Jas XBnBrx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Heren Air Wit 46 Nike Max Essential 90 wIWUZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Donsjas Idah 42 Blauw Tenson Vrouwen rood Sportjas Dames PISaFnvF

Onze specialisten

Sneakers 46 Essential Wit Heren Max Nike Air 90 Maat
Maat Bodywarmer 44 Ronja Bjornson Dames Zwart UqBtx5w
Dames Dark Vest Stina Fjallraven Navy Fleece f81qtnBx
Xs volwassenen romola outdoortrui Regatta bruin maat PqAnZzw4
46 Nike 90 Sneakers Air Heren Maat Wit Essential Max