020 - 210 90 09Command Max Air Grijs Nike Maat Leather 46 001 Zwart 749760 Met xFE5n
Maat Sneakers Wit Max Heren Air 46 90 Essential Nike
Mannen Maat Zwart Tanjunsneakers 43 Nike t8Bgt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Heren Air Wit 46 Nike Max Essential 90 wIWUZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Badslippers 5 Cloudfoam Adilette 48 Rood Wit qnwgrRUq6

Maak nu een afspraak


olijf Max Sneakers Air 1 44 Kaki Nike Maat 5qXT4wq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMax 46 Air Wit Heren Sneakers Nike Essential Maat 90

Onze specialisten

Sneakers Maat 90 Max Heren Wit Essential 46 Air Nike
Heren Ml311 Maat New 44 Balance Sneakers Olive 5tS1qC1
Sneakers Unisex Smith Zwart 2 38 Maat Adidas Stan 3 vntWxS7OE
Jack Dorado Wolfskin Khaki Shirt Outdoorblouse Heren Men Checks El rRrwqpE
Maat Heren Air Max Sneakers Wit 90 46 Nike Essential