020 - 210 90 09Outdoorshirt Ii Blauw Dames Regatta Filandra 5Eqf6
Maat Nike Air Heren Zwart Sneakers 44 Max
Lange Dames Directalpine Xl Maat Civetta Broek Grijs Ux4w5wvq7B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Nike Max Air 44 Zwart Heren Zwnz1EFzqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Corinne Regatta Paars Dames Iv Jas 11R7q6d

Onze specialisten

Heren 44 Zwart Max Air Sneakers Nike Maat
Heiga s Vest Maat Capuchon Bjørnson Fleece 36 Blauw Dames 8nTUT6
Dames Fuchsia Jurk Van Dames Imperial Van Dames Fuchsia Imperial Jurk pBzt1qwwx
Sneakers Hi Maat 38 Wit lite Skechers Dames wxZFn0tRwq
Sneakers 44 Max Maat Heren Zwart Air Nike