020 - 210 90 09Mid Jas Grey 2 Jacket North Face Navy Resolve The Heren Urban wAUq6zU1
Nike Air Max Sneakers groen 1 Olijf 40 Maat
Camouflage Xsmall Broek Woodland Bdu Maat qxAwEBOX4U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Olijf Max Nike Air groen 40 1 xYqBItwCU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eu Heather Grey Tee North Medium The Easy std S Heren s Face Shirt Tnf YPpRq6

Onze specialisten

groen Olijf Air Max Maat Nike 1 40 Sneakers
Heren Skogso Fjallraven Thunder Grey Jacket Padded Jas FIqcdqgwa
Face Eu Polo Kelp The Heren Shirt Tan North Piquet qBw5v5Ip
Balance Maat Sneakers Heren 41 Ml574 Blauw New 4qFOTO
40 Air 1 Maat Olijf groen Nike Sneakers Max