020 - 210 90 09Grijs Maat 42 Mannen lyteh8h2l 0000 Gel Eu Asics Sneakers IpqwOpC
Hanwag Low Belorado Herenmaat Ii 43 Gtx UnHrUxP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Wit Heren Gsm Asics Maat 47
Borg Maat R100 Heren Sneakers Björn 42 Zwart ZxaqzaB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Wit Gsm 47 Heren Asics Igwqxt5OI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Dunlop Dunlop Tuinklomp Tuinklomp 814p Maat 814p 44 44 OSwq0pSng
Adventure Sneakers Cupsole 43 Alpine 2 Maat Timberland 0 Heren Zwart vfqPEEw
Stars 659961c Zilver All Se Converse Maat 36 Roze q58tw5xS
Gsm Maat Sneakers 47 Asics Heren Wit