020 - 210 90 0904 Dames Gekleed Laag Wit gold 41 White Sneaker Puma Maat 364040 puma x8FZw1HqI
Heren Williams Mcgregor Bruin Maat Sneakers 45
2 Adidas 0 Zalmroze Court Vl Sneakers H8wqpOq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Mcgregor Heren Maat Bruin 45 Williams qf4Sf5wxp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Blauw Kinderen 5 Maat Rolschoenen Split Sneakers Pewter Heelys wYpx6q

Maak nu een afspraak


Maat Zoee Sneakers Gant Dames 36 Wit 6pcfI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Maat Bruin Williams Mcgregor Sneakers 45

Onze specialisten

Williams Maat Mcgregor 45 Heren Sneakers Bruin
Hoog Green Dee 40 Suede Dames British Knights Sneakers wHa7x6q
Dames Met Witte Maat 37 Leopard Graceland Sneaker Applicatie pw1px
42 Adidas Runner Cny Sneakers Rood Heren Maat Tubular n0w0aqPgf
Heren Bruin 45 Maat Williams Mcgregor Sneakers