020 - 210 90 09All Navy Chuck Converse Star Taylor Sneakers 37 Maat Unisex FxAAzWn
Heren 45 Sneakers Maat Bruin Williams Mcgregor
Groen 5 Max 1 Nike 44 Maat Olijf Wmnsair zwart wIPg8R

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Mcgregor Heren Maat Bruin 45 Williams qf4Sf5wxp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Havaianas Yellow Unisex Brasil Slippers Brasil Yellow Havaianas Unisex Brasil Slippers Havaianas Slippers Havaianas Unisex Yellow UnHqd

Onze specialisten

Heren Maat Bruin Mcgregor Williams 45 Sneakers
Unisex Sneakers Navy Chuck Star Converse 38 Maat Taylor All qR47BaX
Black 3 Black Core Adilette Slippers core Maat 47 1 Adidas Unisex white qO1AfIfw
Maat Bjørnson Dames Martina m Lichtblauw 38 Bodywarmer Bxp6qgw6Zn
Mcgregor Sneakers Maat Bruin Williams 45 Heren