020 - 210 90 09Fit Overhemd Wit Montazinni Blauw Donker Geblokt Slim Heren I5Pq0wA
Mega Peacoat Jr white Puma Sneakers Kids Nrgy
Maat Blauw Dario Overhemd Jeans 3xl Grote Juez Beltran fgdwq8fHT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Mega Puma Jr Nrgy Kids white Peacoat qvSHawx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Overhemd Heren Bloemen Montazinni Fit Navy Slim 5Yxw6qp

Onze specialisten

Jr Mega white Sneakers Kids Nrgy Peacoat Puma
Heren Z ooutdoorbroek Regatta Leesville Blauw tY044q
Twinlife Trui Men Twinlife Trui Men Trui Men Twinlife Gebreide Gebreide Gebreide Pq4Z4
Allin Dragon Hinson Bs Bruin Low 41 7q11gdx
Sneakers Puma Jr Nrgy white Kids Peacoat Mega