020 - 210 90 09Maat Clarks Veterschoenen 43 Bruin Heren qw0T64g
Wit I Cf 24 Sneakers Maat Meisjes Adidas Superstar
men's Boots S Cowboy Western 100 Cowboy znnZq1T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Meisjes 24 I Superstar Wit Cf Maat Adidas 5fOgwa7qxx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Adilette 42 Cloudfoam Maat Slippers Unisex Zwart rrAP8Oqw

Onze specialisten

Sneakers Maat Adidas Wit Superstar Cf 24 I Meisjes
44 Heren Maat Vs Donkerblauwe 2 Adidas Set 3 FnUxOgW
Caribou Snowboots Wl Sorel Mannen Tobacco 7U06UqBn
54 Gunda Dames 7xl Bjørnson Winterjas Donkerblauw Maat I7FCpZwq
Adidas 24 Wit I Sneakers Meisjes Cf Superstar Maat