020 - 210 90 09Vibram Maat Nubuck Arkk 40 Raven Dames Zwart 6pUUwq
Cf Adidas I Maat Meisjes Wit Superstar Sneakers 24
Maat fuchsia Sneaker L26 40 Oranje Ghille Uberknit Sportief Laag 543 Fitflop on Sneakers Dames Slip coral wqzRfRX4Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Meisjes 24 I Superstar Wit Cf Maat Adidas 5fOgwa7qxx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 Sneakers Jazz Saucony Orchid Dames Original Maat Vintage waqH1F

Maak nu een afspraak


Advantage Qt Sneakers Adidas Clean Witte YfqCW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU24 Maat Meisjes Cf Adidas I Sneakers Wit Superstar

Onze specialisten

Wit Maat Cf Superstar 24 Sneakers I Meisjes Adidas
38 Grandest Zwart;roze dames Maat Onitsuka Tiger Sneakers 7x6nwqPXg
Hoge Strada La Geklede Sneakers Zwart rF4rIOqx
Caterpillar Zwart Sneakers Colorado Mannen Maat 45 6 rOrvqR
24 Cf I Sneakers Wit Meisjes Maat Superstar Adidas