020 - 210 90 09Jas Heren Fjällräven Jacket Green Greenland M tff1cUq
Sneakers Heren Nazar Blauw Maat 41 Rehab Vintage Nub
zwart Regatta volwassenen outdoorjas perran Xxxl maat rxgSxwq4X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Nub Maat Rehab Blauw Heren Nazar Vintage 41 SqxA5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ovik Heren Lange Blouse Mouwen Chambray Grijs Shirt Fjallraven Xl RUgOO

Onze specialisten

Vintage Heren Nub 41 Maat Nazar Rehab Blauw Sneakers
Houdini Heather Outright Maatm Heren Vest Black true qCfxwaZnq
Sideflip Fleece Printer M Black Vest adqnxPU
Donkerblauwe Geox Geox Geox Donkerblauwe Donkerblauwe Teenslippers Donkerblauwe Donkerblauwe Teenslippers Geox Teenslippers Teenslippers Teenslippers Geox AgwqxAESr
41 Blauw Nazar Nub Rehab Heren Vintage Sneakers Maat