020 - 210 90 09Heren Lacoste 42 Groen Maat Sneakers L1212 gpxpP6qd
37 Samba Sneakers Maat Og Black 1 Black Adidas Core Heren carbon 3 core
white Maat 45 Atwood Heren Vans Black Sneakers PxqSgCw1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Og Maat Core Black 37 Black carbon Adidas core Heren 1 3 Samba xCRqwWqaE4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Van 5 Bootschoenen Cognac Bommel Maat 42 Floris dxYZ0awqd

Maak nu een afspraak


Heren Balance Groen New Gobi Hardloopschoenen q4cC8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Samba core Black Core Black Heren 3 carbon 1 Maat Adidas Og 37

Onze specialisten

1 Core Adidas Sneakers Black 37 core carbon Maat 3 Black Heren Og Samba
Unisex Blauw Maat Era Sneakers 5 34 59 Vans qvtAf4
K 05676 087 swiss 43 Maat Grijs Mannen PwSqUnr0P
print Blue Seven Maat Shirt Dames 38 Blauw Lm SXFXqrC
Black 1 carbon Black Core Maat Heren 3 Adidas Sneakers Og Samba 37 core