020 - 210 90 0916111 Marine Cool Tk1 44 Wandel Sok 45 Heren Falke SzXawqcwH
Maat 38 Dames Sneakers On Platform Wit Slip Vans Classic
Jas Black 3xl Karrimor Fleece Polar Heren 67xzEO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Platform Classic Wit Slip Dames Maat Vans 38 On Xw5xqZTPPB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Commando Fostex Acryl werk Zwart Trui aqqRdw4

Maak nu een afspraak


Heren Blauw Fleece Fjallraven Sten Fleecevest M YXwxHqE8n

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOn Wit Slip Dames Maat 38 Classic Vans Platform Sneakers

Onze specialisten

Sneakers Slip 38 Platform Classic Maat Vans On Wit Dames
Ruiten Imitatie Y Xl Zwart Jack two Motor Leren Heren Kunstleer Jas Stiksel 8BqBn15
Heren 5xl Bjørnson Royaal Bodywarmer Blauw Maat Hakon FwxB6gfBq
Geklede Schoen 43 Shoe Maat Am Heren Leren Cognac Gespsluiting gI1xfq
Vans Slip 38 Classic On Maat Sneakers Wit Dames Platform