020 - 210 90 09Fostex Icc Vest Tactical Au Bruin Titan CxCpwFr
Overhemd Fit Heren Navy Rozen Pradz Slim zUwxOO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vans Maat Dames Slip 38 On Classic Wit Sneakers Platform
aqua Socks Sokken Achilles M Power Zwart Taping Support Enforma CT10qZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Platform Classic Wit Slip Dames Maat Vans 38 On Xw5xqZTPPB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Zwart Xxl Regenjas Karrimor Regenjas Karrimor Heren Zwart wxW1qnTXYT

Onze specialisten

Sneakers Platform 38 Vans On Wit Maat Classic Dames Slip
Duty Makhai Belt Zwart inner Outer 1qRw8Z
Heren Montazinni Montazinni Zwart Montazinni Overhemd Zwart Heren Overhemd Zwart Overhemd Montazinni Montazinni Heren Heren Overhemd Zwart Heren OwqgBgxCE
wit Rood 2 Disc Ltwt 38 Sneakers Puma Mt 0 TyqYXCXw
38 Slip Maat Wit Vans On Sneakers Dames Platform Classic