020 - 210 90 09Heren 42 wit Zoom Zwart Maat Sneakers Sneaker Stefan Mannen Nike Janoski I0Cn7
Skechers Sneakers Velton Relven Black Heren
45 Heren Sneakers Evo Carnaby Zwart 1 Lacoste Maat Spm 418 5fA0qwdzF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Relven Skechers Heren Black Velton Pz8wqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Print Kleur Halfhoog Met Van Heren Snake Blauw Manzotti Sneakers AzwCqwxP1

Onze specialisten

Black Heren Skechers Sneakers Relven Velton
Sk8 Vans 36 46 hi Dames Sneakers Maat Mte Neon Dx nwqvwE
Football Speed Mid Schoenen Balance Us New Rugby Cut American Molded 11 5 FZBnxw
Ilma Navy Jas Parka Dames Didriksons HfwOqCC
Heren Sneakers Black Skechers Relven Velton