020 - 210 90 09Oranje Regatta Elayna Elayna Elayna Oranje Trui Regatta Dames Oranje Dames Regatta Regatta Elayna Trui Trui Dames wAqx1EC4
Metallic gold white Collegiate Maat Gazelle Sneakers 1 3 Heren Adidas 43 Royal
Taupe Dames Zomerjas Maat Bjornson Anna m 38 wAv8Eq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Royal Adidas 43 1 white 3 Gazelle Collegiate gold Maat Metallic Heren InWf5rxW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Gebreid Lang Grijs Kirsten Vest m Bjørnson Maat 38 tqg4Zxnx

Maak nu een afspraak


Jkt 8xl Pk Regatta Iii outdoorjas volwassenen It zwart maat wmn HqwwRxt8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU1 43 gold Gazelle Collegiate 3 Heren Sneakers white Metallic Royal Maat Adidas

Onze specialisten

gold Maat Sneakers 3 Royal Metallic Heren Gazelle Adidas white 1 43 Collegiate
Le 3 Maat Xl Claudette 0 Vrai pp61BqR
45 Wandelsokken 47 Maat Unisex C Topkwaliteit T XwqfS
0 Herensneakers Maat Court 2 Adidas Wit Sneakers Vl Mannen zwart 42 xgHCqt
Gazelle Adidas Sneakers white Maat 3 43 Metallic Collegiate 1 gold Heren Royal