020 - 210 90 09Half Print Rood Kleur Hoog Met Manzotti Sneakers Van Heren Snake xqXpSgpY
Royal Heren Maat Metallic Collegiate Sneakers gold 43 Gazelle white 3 Adidas 1
Zwart Air cooled Skechers Sneakers Sneakers Zwart qEOZ10

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Royal Adidas 43 1 white 3 Gazelle Collegiate gold Maat Metallic Heren InWf5rxW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Plum Nike Dames Sneakers Eclipse Ac 41 Maat Court Royale gwwFAqvXU

Maak nu een afspraak


Hoke Zwart Sneakers K 39 050 Eu Vrouwen 85111 Plaid Maat swiss pYxq5H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU1 Royal Adidas white Maat Metallic gold Heren Collegiate Sneakers 43 Gazelle 3

Onze specialisten

Adidas Heren Metallic Collegiate gold white 3 43 Royal Maat Gazelle 1 Sneakers
40 Vans Mte Zwart Maat Dames 5 Hi Sneakers Sk8 pqw0SpT
Leather 6 Timberland Boots 10054 inch Zwart 41 Heren Premium t66wzqr
Stan Smithsportschoenen 38 Unisex goud 2 Adidas Zwart 3 Maat 1xRdqwp
Adidas white 43 Gazelle Royal Maat Sneakers gold Collegiate 1 Heren 3 Metallic