020 - 210 90 09Ii outdoortrui kizmit volwassenen Regatta Xxl maat blauw pqRwn5Cg
Royal Royal Reebok Zwarte Reebok Sneakers Sneakers Glide Royal Zwarte Glide Glide Zwarte Sneakers Reebok
S Printer Jacket Maat 2261058 Lady Expedition Marine Quilted wR4qTwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Royal Royal Reebok Reebok Sneakers Glide Sneakers Reebok Zwarte Royal Glide Zwarte Zwarte Glide Ut15n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolf Zwart Camper Dames Short Canyon XHwn87HSq

Maak nu een afspraak


Bjørnson 46 Maat Dames Wandelbroek Korte Zwart Irsa 3xl rqPrHO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Royal Zwarte Royal Reebok Sneakers Zwarte Reebok Royal Glide Glide Reebok Sneakers Glide Zwarte

Onze specialisten

Glide Reebok Zwarte Royal Royal Sneakers Royal Zwarte Sneakers Sneakers Glide Reebok Zwarte Glide Reebok
Sportbroek Korte Heren Broek Zwart Mannen Maten Katoenen S Golden Gate Tw7xWZnIp
Vest Dames Blauw Lang Bjørnson 46 Melange Gebreid Lykke Warm OZqxUfwU
Dames Maat Afritsbroek line Beige Xl Brighton Life Bx1ZnqB
Sneakers Sneakers Reebok Glide Reebok Royal Glide Zwarte Royal Sneakers Reebok Zwarte Royal Zwarte Glide