020 - 210 90 09Anti Guide Insect Long Shirt line Heren Sleeve Life XA5wxqvRn
5 Sneakers Maat 39 Hi Roze Dames Converse As
Forest Trail Deep Abisko Vest Fleece Fjällräven M Heren 8xa7560

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Roze As 5 Hi 39 Converse Dames Maat 0nEzqxqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Bruin Geblokt Navy Montazinni Overhemd TBqPxw7

Onze specialisten

Dames Roze As Sneakers Maat 39 Hi 5 Converse
Heren x I Elements Xl Indigo Vintage Pro Donovan Jas wOzZndqIIU
zwart rylee maat volwassenen outdoortrui Xxl Regatta wCZxXBOqPx
Eu 41 Maat 4 Blauw Heren Sneakers Nike Revolution Ux70qzz
Dames Sneakers 5 Hi As Maat Converse Roze 39