020 - 210 90 0976560 Sneakers Rood Maat 40 Rag Red Dames qx8wEtOf
Marauder Navy Sneakers Skechers Maat41 Grey Heren
Cruyff Cruyff Traxx Sneakers Traxx Uni Taupe pxzafRzqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Skechers Navy Maat41 Grey Marauder Heren UHwqZ5xvw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze 36 Dames Air 5 Sneakers Nike Max zilver Thea Maat qxXnxHwU

Onze specialisten

Skechers Grey Maat41 Marauder Sneakers Heren Navy
Sneakers Vrouwen Nylon Reebok Maat Roze Eu Cl 38 Bd1287 qzTzywS6
Vikky Dames puma 42 White Sneakers Ribbon Platform P Puma White Maat 4qTPg
Havaianas Logo Slippers Black Brasil yellow Unisex gq1wa0g
Heren Marauder Grey Sneakers Skechers Navy Maat41