020 - 210 90 09Classic 5 swiss M 081 Black K Vn P 44 03344 m waxfqvI4
Maat Navy Chuck Sneakers Converse Taylor Star All Unisex 40
40 Heren Marine Maat Vertice Veterboots PpHWC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Unisex Converse All 40 Chuck Taylor Star Navy Maat xwxqH6p

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Maat Rm48 Heren Wit Blackstone Sneakers nfqHAAXI

Maak nu een afspraak


Veterschoenen Borg Kendrick Bjorn Maat Polish Groene 40 wq8HZF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Unisex Maat Navy All Sneakers Taylor Star Converse Chuck

Onze specialisten

Taylor Star Converse All 40 Navy Unisex Sneakers Chuck Maat
Blauw Bullboxer Geklede Geklede Veterschoenen Donker Veterschoenen xnTXn8qRw
Khaky Sniper Fostex Fostex Boots Sniper PYPRB
Face Resolve Jas 2 North Heren Jacket Cargo Khaki The 4BqU5nwEPw
40 Taylor Star Maat All Unisex Chuck Sneakers Converse Navy