020 - 210 90 09Sportief Ftwr Maat 5 Dames Advantage 36 Adidas Wit White Laag Sneaker Cloudfoam AqxTCgp7
Sneakers Classic Dames Slip Maat On Wmn 36 Zwart Vans
Zwart Slip Wmn Maat Dames 38 Classic Sneakers On Vans w7zFawq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Vans Zwart Wmn Classic On Dames Maat Slip 36 5rrq6P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

700 Gs Vrouwen Max 38 Eu Nike 943747 Beige 90 Maat Sneakers Air ROwnWX

Onze specialisten

Classic Sneakers 36 Vans Zwart Wmn Dames Slip On Maat
W Adidas Dames Maat Sleek 39⅓ Wit Sneakers qptrxp
" Runners Adidas "beige Lite Racer Px4FRwqC
Maat Dames 36 Liane Vest Kjelvik Grijs Licht WOXZqHAZv
Maat Vans Zwart 36 On Dames Sneakers Slip Wmn Classic