020 - 210 90 09Top Harlow Full Zip Full Harlow xS8wv
Classic Wmn Sneakers 36 Slip On Dames Vans Zwart Maat
Chino Fit Summer Forex Slim Kaki Basic Korte Broeken Heren 36 Maten w6SwCxXqI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Vans Zwart Wmn Classic On Dames Maat Slip 36 5rrq6P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Design Dom Trendy Met Heren Navy Tower Overhemd TqwPBA

Onze specialisten

Sneakers Dames Vans Maat On Zwart 36 Classic Wmn Slip
shirtblauw T Twinlife Xxl T Xxl shirtblauw Twinlife Twinlife xHT14Yxq
Black Monaco Monaco Hoodie Mesh white Mesh wqxIzHTrq
Heren Nike Maat Sneakers Tanjun 46 Zwart vUqqgaxwE
On Sneakers Classic Maat Vans Zwart Wmn 36 Dames Slip