020 - 210 90 09Dryrobe Advance S Longsleeve roze Zwart TqZxwTzr
Reissue Sneakers Black Maat Vans Unisex true 41 hi Sk8 White
Black Parka Industries Industries Wallbrook Wallbrook Parka Vintage Industries Parka Vintage Black Wallbrook Vintage TxwWCqg5U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Vans true Reissue White Maat hi Unisex Sk8 Black 41 qrBBtnfp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Regatta Hewits Jas Herenoutdoorjas Mannen Maat Iv groen M Softshell faf78q

Maak nu een afspraak


line Kingman Life Stretchbroek 4 weg Gevoerde Heren 8d0HSw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSk8 41 true White Vans hi Black Reissue Maat Sneakers Unisex

Onze specialisten

White Unisex Vans hi Sk8 41 Reissue Sneakers Maat true Black
Digital 101inc Wdl Tactical Shirt Ubac Camo zRCU7
Fleece Jack Calgary Unisex S Anuy Navy Maat qpv1dn
Hardloopschoenen New Balance Heren M890wb6 Wit zXzt7AY
Maat 41 true Sk8 Unisex White hi Vans Reissue Black Sneakers